watermelon
Sterre

Op pad met Sterre; stage lopen op de marketingafdeling

Eenmaal binnen op het kantoor van Watermelon ben je op bezoek bij een uniek bedrijf. Een jong team van enthousiastelingen dat er samen voor zorgt dat Watermelon groeit en blijft ontwikkelen. Naast ons vaste team hebben wij ook een aantal leer-werkplekken tot onze beschikking, zodat talenten zich verder kunnen ontwikkelen bij Watermelon. In dit artikel ga ik in gesprek met Sterre van Vuuren, zij loopt stage bij de marketingafdeling. Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Sterre, kun je om te beginnen wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben 22 jaar en studeer communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht. Ik zit nu in het derde jaar. Naast mijn studie ben ik een enorme fan van windsurfen en zeilen. Ik woon op kamers in Utrecht en leef een beetje het zorgeloze studentenleven.

Wat zocht je in een stagebedrijf?

Dit is mijn eerste langere stage. Ik heb hiervoor wel korte stages gedaan, maar deze stage bij Watermelon beschouw ik als de eerste echte test voor mezelf. Ik zocht een relatief klein bedrijf, zodat ik meer verantwoordelijkheden kon nemen en zo het hele proces van een bedrijf mee kon maken. Watermelon volgde mij voor mijn sollicitatie al op Instagram, toen ik hen terug ben gaan volgen. Is het balletje gaan rollen.

Heb je die behoeftes ook kunnen vinden bij Watermelon?

Ik trof een jong en ambitieus bedrijf aan met mensen die dezelfde interesses delen. Het past perfect bij mijn behoeftes. Ik heb alleen bij Watermelon gesolliciteerd, omdat ik hier persé mijn stage wilde doen. De begeleiding van Manuela heeft mij enorm geholpen en mijn kennis op het gebied van marketing verbeterd.

Wat voor werkzaamheden doe je bij Watermelon?

Voor deze stageperiode had ik nog geen ervaring met marketing. De theorie heb ik natuurlijk wel geleerd in de collegezalen, maar in de praktijk blijkt dit toch wel anders te gaan dan verwacht. Zo heb ik zelf veel dingen mogen oppakken, waardoor ik juist enorm ben gegroeid en mezelf verder heb kunnen ontwikkelen. Ik mag heel veel verschillende dingen doen, zoals blogs en whitepapers schrijven, de sociale-mediakanalen vullen met leuke content of de data uit Google analytics verwerken. Ook houd ik de website van Watermelon up to date.

Wat maakt Watermelon anders dan andere bedrijven volgens jou?

Watermelon is een leuk en creatief bedrijf, waar ik gelukkig helemaal op mijn plek zit. Er heerst een competitieve maar toch gezonde sfeer, waar ik in mee word getrokken. Zo zetten we altijd een stapje extra voor elkaar. Ik voel me dan ook geen stagiaire, maar echt een onderdeel van het team. Ik zou graag terug willen keren tijdens of na mijn studie.

Hoe kun je bij Watermelon je stageopdrachten invullen?

Ik krijg gelukkig alle ruimte om mijn opdrachten te maken en ik krijg ook de begeleiding die ik nodig heb om dit op de juiste manier te doen. Zo zorgt mijn begeleidster (Manuela, red.) er ook voor dat mijn opdrachten worden gecontroleerd en ontvang ik goede feedback. Je krijgt bij Watermelon alle ruimte om je stageperiode succesvol af te ronden. Dat is voor mij een enorme geruststelling, want daar draait het natuurlijk wel om.

Wat zou je nog willen leren? En, waarom?

Ik ben nu voornamelijk bezig met online marketing, maar zou ook nog wat meer willen doen met offline marketing. Ik krijg hier wel af en toe wat mee van alle offline mogelijkheden, maar ik ben er te weinig mee bezig geweest. Ik leef in de wereld van de perfecte Instagram-post, maar daarbuiten is nog zoveel meer. Dit zou ik dan ook graag in mijn volgende stageperiode willen ontdekken.

Gerelateerde artikelen