watermelon
Op stap met Matthew

Op pad met Matthew – Hij zorgt voor de optimale gebruikerservaring

Matthew is Watermelon komen versterken in juni van dit jaar. Afkomstig uit Engeland is hij daarmee ook meteen Watermelons eerste niet-Nederlandse werknemer. Matthew is front-end developer en zorgt ervoor dat de ervaring van de klanten met het product optimaal is. Hoe bevalt het hem? Lees het in de nieuwe ‘Op stap met…’ Matthew!

Front-end developer klinkt cool! Wat doe je precies hier bij Watermelon?

Front-end is het deel van de software aan de voorkant van het product van Watermelon. Er zijn natuurlijk veel onderdelen van het product die achter de schermen werken, maar Andreas en ik zijn verantwoordelijk voor alle onderdelen die mensen wél te zien krijgen als ze onze software gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan de Livechat of het dashboard.

Hoe was het om de eerste niet-Nederlandse werknemer van Watermelon te zijn?

Het was best wel spannend! Ik wist wel dat de meeste goed Engels spreken maar het is altijd even afwachten hoe goed je in het team past en hoe anders de cultuur in een Nederlands bedrijf is in vergelijking met wat ik gewend was in Engeland. Gelukkig was het vanaf het begin erg fijn en voelde ik me heel welkom! Ik had mijn directe collega’s ook al ontmoet voordat ik kwam werken bij Watermelon. Dus ik had al enigszins een idee van wat ik kon verwachten.

Nu Anuja als tweede niet-Nederlandse werknemer is aangenomen merk ik wel dat er meer moeite wordt gedaan om de centrale gesprekken in het Engels te houden. Toen ik net begon was het nog wat onwennig voor mensen, maar nu zijn we zo ver dat de voertaal op de werkvloer nu Engels is. Dat is voor ons erg fijn want dan krijgen we meer mee van wat er in het bedrijf allemaal gebeurt.

Welke vaardigheden heb je nodig als developer van Watermelon?

Je moet oog hebben voor design. Wij moeten ontwerpen van het het dashboard of de livechat omzetten in het daadwerkelijke product. Dus het is erg belangrijk dat je weet wat er allemaal gebeurt in een design. Het is niet zomaar een plaatje, maar er zitten allerlei elementen in die wij moeten toepassen in het product. Ook is het belangrijk om geduldig te zijn met Javascript. Want dat wil af en toe niet echt meewerken haha! Een goede kennis van Javascript is noodzakelijk.

Ook is het goed om geduld te hebben als iets niet lukt zoals je het voor ogen hebt. Af en toe loop je tegen iets aan waar je niet zomaar uit komt en dan is het belangrijk dat je rustig gaat kijken naar waar het fout gaat.

Hoe ziet een dag in het leven van Matthew er precies uit?

Ik begin met een dagelijkse stand-up met het development team en product owner Lisanne. Dan gaan we bekijken wat mijn taken voor de dag zijn. Daarna log ik in op GitLab om openstaande merge requests te verwerken die mij de dag ervoor zijn gegeven. Door middel van merge request kunnen we elkaars code zien en zo ook feedback geven daarop. Daar ben ik meestal de ochtend mee bezig. Als er deadlines zijn hebben we na de lunch nog een stand-up, maar dat is niet elke dag. Aan het eind van de middag bespreek ik de taken met collega’s en gaan we bekijken hoe we het het beste kunnen aanpakken.

Wat is het leukste aan jouw baan?

Ik vind het heel leuk om te zien hoe mensen de onderdelen gebruiken die ik gemaakt heb. Of als ze vragen hoe bepaalde dingen werken en dat ik dat natuurlijk haarfijn kan uitleggen omdat ik het zelf gemaakt heb! Dat vind ik best wel cool.

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

Ik zou zeggen de onderdelen die ik heb aangeleverd voor de nieuwe livechat zoals de checkboxes, feedback-modules en de optimalisatie van de chat zelf. Daar heb ik enorm veel van geleerd! Er zijn veel dingen langs gekomen waar ik zelf nooit eerder over heb nagedacht waardoor ik soms met nieuwe ogen ergens naar kijk nu. Ook heb ik heel veel geleerd over Angular (framework platform) omdat ik daar veel mee heb moeten werken.

Het was dus voor mijzelf heel erg leerzaam en ik ben trots op het resultaat!

Gerelateerde artikelen