watermelon
Op pad met Andreas

Op pad met developer Andreas – Structuur in de digitale chaos

Bij Watermelon lanceren we iedere maand nieuwe features. Nieuwe sociale kanalen die worden toegevoegd, de Livechat en vrij recent ook de chatbot. Deze ontwikkelingen worden mede mogelijk gemaakt door onze developers, die met bloed, zweet en ‘digitale’ tranen ervoor zorgen dat Watermelon nooit stil staat. In de nieuwe blogserie ‘op pad met’, ging ik in gesprek met Andreas Otten, de goedlachse developer die zorgt voor sfeer en gezelligheid en ook nog eens fantastische producten aflevert.

Waarom ben je developer geworden?

“Ik ben begonnen op de kunstacademie, maar had toentertijd al veel interesse in de vormgeving van dingen. Of dat nu van hout, metaal of digitaal was, dat maakte niet zoveel uit. Na de kunstacademie heb ik van fotografie en design mijn vakgebied gemaakt. Helaas miste ik toen al ‘het bouwen’, wat ik uiteindelijk in de opleiding Media Technologie heb gevonden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het bouwen, designen en ontwikkelen van digitale producten, wat ik nu doe bij Watermelon.”

Hoe ziet jouw dag eruit?

“Binnen Watermelon werken wij met de agile-scrum-methode, wat inhoudt dat je iedere twee weken (een sprint genoemd) een specifiek doel hebt waar je naartoe werkt. Zo kan iedereen binnen het team effectief werken en worden de werkzaamheden, waar mogelijk, op jouw vaardigheden gericht. Wel zo handig!

Mijn werk ziet er, gelukkig, altijd anders uit. Die diversiteit maakt het zo leuk. Zo heb ik me de laatste maand onder andere beziggehouden met het herontwerpen en doorontwikkelen van de Livechat van Watermelon. Dit heb ik samen met designer en CPO Charl Haas gedaan. Tevens heb ik in de Livechat de mogelijkheid tot het gebruik van emoji’s toegevoegd.”

Andreas is verantwoordelijk voor de front-end development wat inhoudt dat hij ervoor zorgt dat de software er goed uit ziet. Arvind, de CTO van Watermelon, is de leidinggevende van het team. Hij zorgt ervoor dat de developers precies maken wat er wordt doorgegeven door het product development team.

“Het mooie aan werken bij Watermelon is dat we met een jong en enthousiast team werken aan het behalen van succes. We zijn allemaal enorm gemotiveerd. Iedereen binnen het team bezit waardevolle kennis waardoor we snel stappen kunnen zetten.”

Op pad met Andreas

Waar ben je het meest trots op?

Als developer is het ene project leuker dan het andere. Vragend naar het project dat Andreas de grootste glimlach of de beste herinneringen heeft bezorgd, zegt hij het volgende: “Binnen Watermelon ben ik er trots op dat ik voor de Livechat een compleet nieuw design heb kunnen ontwerpen en nieuwe functies heb kunnen bouwen. Hier zijn gelukkig ook mijn designkwaliteiten van pas gekomen. Ik heb Charl hier handvatten gegeven  en samen met hem kunnen sparren over het ontwerp. En hoewel ik geen designer ben, is dat wel iets waar ik erg trots op ben, zeker gezien het eindresultaat!”

Welke programmeertalen zou je willen leren? En, waarom?

“Ik wil me nog meer verdiepen in Python en kunstmatige intelligentie (A.I.). Het lijkt me erg interessant om dit nog beter te leren begrijpen. Aangezien we bij Watermelon ook gebruik maken van deze programmeertalen kan dit mij helpen om op nog meer vlakken te helpen. Ik blijf voornamelijk op front-end gefocust, maar wil wel graag breed inzetbaar zijn en mijn interesses blijven uitbreiden. Zo heb ik dat altijd al gedaan en zal ik dat ook blijven doen!”

Blik op de toekomst met Watermelon

De ontwikkelingen bij Watermelon volgen elkaar razendsnel op. In de laatste maanden hebben we diverse functionaliteiten ontwikkeld en gelanceerd, en ook de komende maanden staat er genoeg op de planning. Zo willen wij begin 2018 conversaties lanceren. Conversaties zorgen ervoor dat de chatbot ook een wedervraag kan stellen. Stel, een klant vraagt aan de chatbot van een autodealer of de nieuwe Peugeot 5008 ook bij hen te koop zal zijn. Hier kan de chatbot dan ook vriendelijk op antwoorden, waarna de chatbot een wedervraag stelt. Wil je meer informatie ontvangen of een proefrit inplannen? Op deze manier wordt de chatbot steeds menselijker en worden er echte gesprekken gevoerd.

Ben jij geïnteresseerd in ons verhaal, wil je bij ons komen werken of wil je meer weten over onze chatbottechnologie? Maak gratis een account aan of neem contact met ons op. Wij horen graag van je!

Gerelateerde artikelen